No login window popup in Openvpn Gui

This forum is for all inquiries relating to the installation of OpenVPN from source and with binaries.
Forum rules
Please visit (and READ) the OpenVPN HowTo http://openvpn.net/howto prior to asking any questions in here!
Post Reply
Dutchgent
OpenVpn Newbie
Posts: 3
Joined: Thu Jul 26, 2018 1:54 pm

No login window popup in Openvpn Gui

Post by Dutchgent » Thu Jul 26, 2018 2:24 pm

Dear forum,
I downloaded the latest openvpn-install-2.4.6-I602 version of Openvpn and installed it on my desktop. I am using Windows 7 Professional.
I successfully imported the certificate. Now comes my strange issue. When I click to connect the GUI windows shows up showing 'connecting'. That's it, GUI window remains blank/empty and the login does not pop up. Would any one here know what is causing this issue? I suspect it is some setting in Windows 7. The reason is that I installed the same on my old notebook, also Windows 7 Professional and with this notebook I am able to connect flawlessly. When I connect the GUI shows up, and immediately a login box pops up. I filled in my credentials and the connection is completed in few seconds.
I really don't know what is causing this issue on my desktop. I would appreciate your help with suggestion what causes the login box being 'blocked'.
In advance many thanks for your time and effort responding.
;)

User avatar
TinCanTech
OpenVPN Protagonist
Posts: 5099
Joined: Fri Jun 03, 2016 1:17 pm

Re: No login window popup in Openvpn Gui

Post by TinCanTech » Thu Jul 26, 2018 2:30 pm

We have a guide here:
https://community.openvpn.net/openvpn/w ... PN-GUI-New

Can you identify if we have missed something ?

Dutchgent
OpenVpn Newbie
Posts: 3
Joined: Thu Jul 26, 2018 1:54 pm

Re: No login window popup in Openvpn Gui

Post by Dutchgent » Thu Jul 26, 2018 4:08 pm

No this is not solving my issue. as per you step 'Trouble with connecting to a server" I see a blank window with the statement "Current State: Connecting" and below the field is blank. I opened the 'view log' and this is showing:
Thu Jul 26 23:51:48 2018 OpenVPN 2.4.6 x86_64-w64-mingw32 [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [PKCS11] [AEAD] built on Apr 26 2018
Thu Jul 26 23:51:48 2018 Windows version 6.1 (Windows 7) 64bit
Thu Jul 26 23:51:48 2018 library versions: OpenSSL 1.1.0h 27 Mar 2018, LZO 2.10
Enter Management Password:
I am convinced it is not the client or the connection. I suspect some Windows OS setting is preventing the login boc to come up. It seems hanging since it state 'Connecting'.

Ps. Sincere apologies for posting again as I thought it was not posted. Tried to delete it but cannot.

User avatar
TinCanTech
OpenVPN Protagonist
Posts: 5099
Joined: Fri Jun 03, 2016 1:17 pm

Re: No login window popup in Openvpn Gui

Post by TinCanTech » Thu Jul 26, 2018 4:50 pm

Dutchgent wrote:
Thu Jul 26, 2018 4:08 pm
Sincere apologies for posting again as I thought it was not posted
Don't worry about it ;)
Dutchgent wrote:
Thu Jul 26, 2018 4:08 pm
I opened the 'view log' and this is showing:
Thu Jul 26 23:51:48 2018 OpenVPN 2.4.6 x86_64-w64-mingw32 [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [PKCS11] [AEAD] built on Apr 26 2018
Thu Jul 26 23:51:48 2018 Windows version 6.1 (Windows 7) 64bit
Thu Jul 26 23:51:48 2018 library versions: OpenSSL 1.1.0h 27 Mar 2018, LZO 2.10
Enter Management Password:
Openvpn is waiting for you to enter a password. I am not sure why you are not seeing a prompt.

Please post your client config file so we can examine it.

Dutchgent
OpenVpn Newbie
Posts: 3
Joined: Thu Jul 26, 2018 1:54 pm

Re: No login window popup in Openvpn Gui

Post by Dutchgent » Sat Jul 28, 2018 9:32 am

Dear TinCan,

thank you for your support.

Here is my client config, I omitted server address and certs, rest is exactly as copied from file. It need to say that it works in my notebook (same OS as my desktop). I just wonder what supporting driver or application such as .net framework is important to activate the login window box asking for my credentials. So here is the config:

remote [my server address].com 1194
float
nobind
proto udp
dev tun
sndbuf 0
rcvbuf 0
keepalive 15 60
comp-lzo adaptive
auth-user-pass
client
auth SHA1
ns-cert-type server
<ca>
-----BEGIN CERTIFICATE-----

-----END CERTIFICATE-----

</ca>

<cert>
-----BEGIN CERTIFICATE-----

-----END CERTIFICATE-----

</cert>

<key>
-----BEGIN PRIVATE KEY-----

-----END PRIVATE KEY-----

</key>

User avatar
TinCanTech
OpenVPN Protagonist
Posts: 5099
Joined: Fri Jun 03, 2016 1:17 pm

Re: No login window popup in Openvpn Gui

Post by TinCanTech » Sat Jul 28, 2018 2:30 pm

Have you protected your cert/key with a password ?

If so you may need to specify --askpass in the config file .. Although, the README.md says the GUI should do this automatically.

The required dependencies are checked when you install OpenVPN, if they are not found the installer should display a message about it. When you do an install there is a log file displayed on screen which will read:

Code: Select all

Checking .NET Framework version...
.NET Framework 4.0 Full found, no need to install.
Proceeding with remainder of installation.
Completed
that is if .NET is installed ..

You could try re-installing ..

User avatar
TinCanTech
OpenVPN Protagonist
Posts: 5099
Joined: Fri Jun 03, 2016 1:17 pm

Re: No login window popup in Openvpn Gui

Post by TinCanTech » Sun Jul 29, 2018 4:46 pm

It turns out the most likely cause of the problem you are experiencing is
that openvpn is already running the instance you are trying to start ..

Post Reply