OpenVPN connects, but no traffic

This forum is for admins who are looking to build or expand their OpenVPN setup.
Forum rules
Please use the [oconf] BB tag for openvpn Configurations. See viewtopic.php?f=30&t=21589 for an example.
Post Reply
grafalex
OpenVpn Newbie
Posts: 3
Joined: Wed Jun 05, 2019 7:42 pm

OpenVPN connects, but no traffic

Post by grafalex » Wed Jun 05, 2019 8:02 pm

Hi All,

I am not an expert in network administration, so could you please help me setting up OpenVPN on my DD-WRT based router?

Here is my server config:

Code: Select all

dh /tmp/openvpn/dh.pem
ca /tmp/openvpn/ca.crt
cert /tmp/openvpn/cert.pem
key /tmp/openvpn/key.pem
keepalive 10 120
verb 3
mute 3
syslog
writepid /var/run/openvpnd.pid
management 127.0.0.1 14
management-log-cache 100
topology subnet
script-security 2
port 1194
proto udp4
cipher aes-128-cbc
auth sha256
client-connect /tmp/openvpn/clcon.sh
client-disconnect /tmp/openvpn/cldiscon.sh
client-config-dir /tmp/openvpn/ccd
comp-lzo adaptive
tls-server
client-to-client
fast-io
tun-mtu 1500
mtu-disc yes
server 192.168.10.0 255.255.0.0
dev tun2
tls-auth /tmp/openvpn/ta.key 0
push "route-gateway 192.168.10.1"
Client config is

Code: Select all

dev tun
proto udp 
remote <My IP> 1194 
route-delay 3 
client 
tls-client 
ns-cert-type server
ca ca.crt
cert user1.crt
key user1.key
tls-auth ta.key 1
cipher AES-128-CBC 
comp-lzo 
mssfix
tun-mtu 1500
ping-restart 60 
ping 10 
verb 3
auth SHA256
With this configuration I can connect successfully from a Windows machine, as well as from my phone.
Unfortunately despite it connects without any issues, I cannot really connect from client machine/phone to my local network resources.
Particularly I can't even ping 192.168.10.1 - my router IP.

Could you please help me understanding what is going on and how can I fix that? There are no error messages or visible issues that I could google for.

User avatar
TinCanTech
OpenVPN Protagonist
Posts: 5871
Joined: Fri Jun 03, 2016 1:17 pm

Re: OpenVPN connects, but no traffic

Post by TinCanTech » Wed Jun 05, 2019 8:20 pm

I don't know much about DD-WRT but this is almost certainly wrong:
grafalex wrote:
Wed Jun 05, 2019 8:02 pm
Here is my server config:

Code: Select all

server 192.168.10.0 255.255.0.0
push "route-gateway 192.168.10.1"
The VPN server must use a new subnet (eg. 10.8.0.0/24)

Code: Select all

server 10.8.0.0 255.255.255.0
And push a route for the server LAN

Code: Select all

push "route 192.168.10.0 255.255.255.0"

grafalex
OpenVpn Newbie
Posts: 3
Joined: Wed Jun 05, 2019 7:42 pm

Re: OpenVPN connects, but no traffic

Post by grafalex » Thu Jun 06, 2019 9:39 am

Thank you, That helped!

grafalex
OpenVpn Newbie
Posts: 3
Joined: Wed Jun 05, 2019 7:42 pm

Re: OpenVPN connects, but no traffic

Post by grafalex » Thu Jun 06, 2019 9:39 am

Thank you, That helped!

Post Reply