"Authentication Failed" From Desktops, Works Fine From Mobile

This forum is for admins who are looking to build or expand their OpenVPN setup.
Forum rules
Please use the [oconf] BB tag for openvpn Configurations. See viewtopic.php?f=30&t=21589 for an example.
Post Reply
Riveneye
OpenVpn Newbie
Posts: 1
Joined: Sun Jun 02, 2019 7:04 am

"Authentication Failed" From Desktops, Works Fine From Mobile

Post by Riveneye » Tue Jun 04, 2019 2:07 am

I'd like to start by saying I'm not sure if this is the correct place to ask this question, so if not, please let me know a more appropriate place I can obtain some assistance.

I have an ASUUS RT-AC88U router, and it has an OpenVPN server built into it. I have enabled this server, and I can connect just fine with my mobile phone, but whenever I try to connect from two different desktop PCs (one Windows 10 and the other Windows 7), I run into "Authentication Failed" errors.

My general process for connecting is to export the .ovpn file from the server, and import that file into the clients connecting. I import the exact same file into both mobile and desktop clients, and only the mobile client connects properly.

I have looked into the logs on my router, and this is what I can see when the authentication fails -

Code: Select all

Jun  4 11:46:27 vpnserver1[16485]: 192.168.1.254:56652 TLS: Initial packet from [AF_INET]192.168.1.254:56652 (via [AF_INET]xxx.xxx.xxx.xxx%br0), sid=f8b20455 fb77e3cb
Jun  4 11:46:27 vpnserver1[16485]: 192.168.1.254:56652 VERIFY OK: depth=1, C=TW, ST=TW, L=Taipei, O=ASUS, CN=RT-AC88U, emailAddress=me@myhost.mydomain
Jun  4 11:46:27 vpnserver1[16485]: 192.168.1.254:56652 VERIFY OK: depth=0, C=TW, ST=TW, L=Taipei, O=ASUS, CN=client, emailAddress=me@myhost.mydomain
Jun  4 11:46:27 vpnserver1[16485]: 192.168.1.254:56652 PLUGIN_CALL: POST /usr/lib/openvpn-plugin-auth-pam.so/PLUGIN_AUTH_USER_PASS_VERIFY status=1
Jun  4 11:46:27 vpnserver1[16485]: 192.168.1.254:56652 PLUGIN_CALL: plugin function PLUGIN_AUTH_USER_PASS_VERIFY failed with status 1: /usr/lib/openvpn-plugin-auth-pam.so
Jun  4 11:46:27 vpnserver1[16485]: 192.168.1.254:56652 TLS Auth Error: Auth Username/Password verification failed for peer
Jun  4 11:46:27 vpnserver1[16485]: 192.168.1.254:56652 WARNING: 'dev-type' is used inconsistently, local='dev-type tun', remote='dev-type tap'
Jun  4 11:46:27 vpnserver1[16485]: 192.168.1.254:56652 WARNING: 'link-mtu' is used inconsistently, local='link-mtu 1558', remote='link-mtu 1590'
Jun  4 11:46:27 vpnserver1[16485]: 192.168.1.254:56652 WARNING: 'tun-mtu' is used inconsistently, local='tun-mtu 1500', remote='tun-mtu 1532'
Jun  4 11:46:27 vpnserver1[16485]: 192.168.1.254:56652 Control Channel: TLSv1, cipher TLSv1/SSLv3 EDH-RSA-DES-CBC3-SHA, 1024 bit RSA
Jun  4 11:46:27 vpnserver1[16485]: 192.168.1.254:56652 [client] Peer Connection Initiated with [AF_INET]192.168.1.254:56652 (via [AF_INET]xxx.xxx.xxx.xxx%br0)
Jun  4 11:46:27 vpnserver1[16485]: 192.168.1.254:56652 PUSH: Received control message: 'PUSH_REQUEST'
Jun  4 11:46:27 vpnserver1[16485]: 192.168.1.254:56652 Delayed exit in 5 seconds
Jun  4 11:46:27 vpnserver1[16485]: 192.168.1.254:56652 SENT CONTROL [client]: 'AUTH_FAILED' (status=1)
I realise this is an OpenVPN forum, more than an ASUS router forum, but any help anyone could provide would be greatly appreciated.

User avatar
TinCanTech
OpenVPN Protagonist
Posts: 6179
Joined: Fri Jun 03, 2016 1:17 pm

Re: "Authentication Failed" From Desktops, Works Fine From Mobile

Post by TinCanTech » Tue Jun 04, 2019 12:37 pm

Riveneye wrote:
Tue Jun 04, 2019 2:07 am
TLS Auth Error: Auth Username/Password verification failed for peer
That is a very clear message.

Please see:
viewtopic.php?f=30&t=22603

Post Reply