OpenVPN 3.0.2 (894) and iOS12 - not working

Post Reply
Curval1230
OpenVpn Newbie
Posts: 1
Joined: Fri Oct 05, 2018 3:57 pm

OpenVPN 3.0.2 (894) and iOS12 - not working

Post by Curval1230 » Fri Oct 05, 2018 4:04 pm

I'm running OpenVPN on a Ubuntu 18.04 LTS Server, Protocoll TCP on Port 443.
Connecting from a Windows Client works fine - connecting with my iOS12 Devices doesn't work.

I get the VPN indicator that it is connected to the vpn - but there is no traffic over the tunnel.
The problem started with upgrading the client app to 3.0.2.
Checking the logs, i couldn't see any errors oder indications, what causes the problem.

I'm runnung the openVPN Server now for years without a problem.

Any idea?

Regards Michael

cbx
OpenVpn Newbie
Posts: 1
Joined: Mon Oct 08, 2018 4:01 am

Re: OpenVPN 3.0.2 (894) and iOS12 - not working

Post by cbx » Mon Oct 08, 2018 4:39 am

This is probably related to "Disabled "Compression" by default (because it is insecure)" line in 3.0.2 changelog: https://itunes.apple.com/us/app/openvpn ... 79981?mt=8 (see "Version History")

The client has an option to enable/disable compression, but it doesn't help.

What helps is to disable compression in the server config. For me it was these two lines:

Code: Select all

# compress lz4-v2
# push "compress lz4-v2"
I created a ticket for this issue: https://community.openvpn.net/openvpn/ticket/1126

darksky
OpenVPN User
Posts: 13
Joined: Mon Aug 01, 2016 7:13 pm

Re: OpenVPN 3.0.2 (894) and iOS12 - not working

Post by darksky » Wed Oct 17, 2018 9:51 pm

Possible to make this a sticky? Chasing this down cost me 2 hours of my afternoon :D

User avatar
TinCanTech
OpenVPN Protagonist
Posts: 5255
Joined: Fri Jun 03, 2016 1:17 pm

Re: OpenVPN 3.0.2 (894) and iOS12 - not working

Post by TinCanTech » Wed Oct 17, 2018 9:53 pm

Things like VORACLE should probably be "Announcements" .. but who do we complain to ?

User avatar
ecrist
Forum Team
Posts: 234
Joined: Wed Nov 26, 2008 10:33 pm
Location: Minneapolis, MN
Contact:

Re: OpenVPN 3.0.2 (894) and iOS12 - not working

Post by ecrist » Thu Oct 18, 2018 12:20 pm

darksky wrote:
Wed Oct 17, 2018 9:51 pm
Possible to make this a sticky? Chasing this down cost me 2 hours of my afternoon :D
Ask and ye shall receive!
OpenVPN Community Administrator
IRC: #openvpn, #openvpn-devel Twitter: @ecrist
Co-Author of Mastering OpenVPN
Author of Troubleshooting OpenVPN

ClemFM
OpenVpn Newbie
Posts: 4
Joined: Wed Oct 31, 2018 10:13 pm

Re: OpenVPN 3.0.2 (894) and iOS12 - not working

Post by ClemFM » Thu Nov 01, 2018 10:53 pm

cbx wrote:
Mon Oct 08, 2018 4:39 am
This is probably related to "Disabled "Compression" by default (because it is insecure)" line in 3.0.2 changelog: https://itunes.apple.com/us/app/openvpn ... 79981?mt=8 (see "Version History")

The client has an option to enable/disable compression, but it doesn't help.

What helps is to disable compression in the server config. For me it was these two lines:

Code: Select all

# compress lz4-v2
# push "compress lz4-v2"
I created a ticket for this issue: https://community.openvpn.net/openvpn/ticket/1126
This solution has not worked for me :cry:

jafree
OpenVpn Newbie
Posts: 4
Joined: Thu Dec 13, 2018 9:18 am

Re: OpenVPN 3.0.2 (894) and iOS12 - not working

Post by jafree » Thu Dec 13, 2018 9:20 am

Is there going to be a fix for this? It's really annoying that my iOS devices no longer work because they can't support compression. I tried the compression setting in the app and as was noted here, it does nothing.

NJL
OpenVpn Newbie
Posts: 1
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:29 am

Re: OpenVPN 3.0.2 (894) and iOS12 - not working

Post by NJL » Wed Dec 19, 2018 7:30 am

Thank you. Perhaps it's my misunderstanding of OpenVPN or how pivpn configures things - I also needed to update all my client configs which is slightly painful.

Yanikdude
OpenVpn Newbie
Posts: 1
Joined: Fri Jan 11, 2019 2:21 pm

Re: OpenVPN 3.0.2 (894) and iOS12 - not working

Post by Yanikdude » Fri Jan 11, 2019 2:24 pm

I have the same issue with my iPhone 6s on iOS 12.1.2 - No compression. Have tried enabling on the server (QNAP) and App. Still not working

Same cert,confgi, user and pass work perfecting on my old iPad - it uses the old app.

be great if this could be fixed.

Post Reply