dev-type link-mtu tun-mtu is used inconsistently

OpenVPN tutorials ranging from configuration to hacks to compilation will be posted here.
Post Reply
Golliat17
OpenVpn Newbie
Posts: 2
Joined: Fri Aug 29, 2014 4:29 pm

dev-type link-mtu tun-mtu is used inconsistently

Post by Golliat17 » Fri Aug 29, 2014 6:22 pm

hi all, nice to be part of this site. My name is Gabriel and tell them I'm having trouble connecting samsung tablets to my company's VPN. Using OpenVPN For Android, I'm having the following alerts, although I can connect, I have no response from any internal IP Connection establish usury systems.

The alerts are:

'dev-type' is used inconsistently, Local = 'dev-type tap'
'link-mtu' is used inconsistently, Local = 'link-mtu1542' remote = 'link-mtu 1547'
'tun-mtu' is used inconsistently, Local = 'tun-mtu 1500' remote = 'tun-mtu 1532'
Since you are using --dev tun with a point to point topology, the second argument must be a --ifconfig to ip address. You are using sonthing (255.255.255.0) that looks more like a netmask.

The connection client profile is as follows:

client
dev tun
proto udp
remote 200.xxx.xxx.xxx
resolv-retry infinite
nobind
persist-key
persist-tun
ca efw.pem
auth-user-pass
comp-lzo

I appreciate if I can lend a hand, because I'm not me managing to resolve the issue.

Thanks to all!
Last edited by debbie10t on Tue Sep 02, 2014 4:16 pm, edited 1 time in total.
Reason: Title clarity

Golliat17
OpenVpn Newbie
Posts: 2
Joined: Fri Aug 29, 2014 4:29 pm

Re: Problems from android mobile connection to vpn

Post by Golliat17 » Fri Aug 29, 2014 8:04 pm

Traffic, versions when you say, you mean the server and client? Thanks for your answer!

Post Reply