OpenVPN Service doing nothing

Need help configuring your VPN? Just post here and you'll get that help.
Forum rules
Please use the [oconf] BB tag for openvpn Configurations. See viewtopic.php?f=30&t=21589 for an example.
Post Reply
armeron
OpenVpn Newbie
Posts: 7
Joined: Sun Feb 14, 2021 5:42 pm

OpenVPN Service doing nothing

Post by armeron » Thu Feb 18, 2021 6:24 am

Hello,

I have Windows OpenVPN Server setup and it works 100% when started from the GUI. The GUI icon shows on the task bar (next to the time) when the computer starts. (clear ... not green or yellow)

Both services are also in a started state:

OpenVPN Service
OpenVPN Interactive Service

But no connection is possible. I also have no logs in : C:\Program Files\OpenVPN\log.

If I start it from the GUI it works and I can connect to it.

How do I fix this ?

User avatar
TinCanTech
OpenVPN Protagonist
Posts: 8665
Joined: Fri Jun 03, 2016 1:17 pm

Re: OpenVPN Service doing nothing

Post by TinCanTech » Thu Feb 18, 2021 7:12 am

read - Start-Menu -> OpenVPN -> Documentation -> OpenVPN Windows Notes

viewtopic.php?f=6&t=31841#p97679

armeron
OpenVpn Newbie
Posts: 7
Joined: Sun Feb 14, 2021 5:42 pm

Re: OpenVPN Service doing nothing

Post by armeron » Thu Feb 18, 2021 1:45 pm

I have uninstalled OpenVPN reinstalled it with GUI to start at user login unticked and VPN Service ticked. Still the result remains the same... Does it have something to do with certificate passwords ? I still have no logs .... Both services appear and are started. Stopping the Interactive service and restarting the OpenVPN Service also does not help.

What else can I do. Where can I set the password for the server certificate?

armeron
OpenVpn Newbie
Posts: 7
Joined: Sun Feb 14, 2021 5:42 pm

Re: OpenVPN Service doing nothing

Post by armeron » Sat Feb 20, 2021 7:00 am

Ok ... I've issued a new server certificate without a password. Still it did not work. Not too keen to redo all and create a CA cert without a password. Not sure if this would be a good plan ....

armeron
OpenVpn Newbie
Posts: 7
Joined: Sun Feb 14, 2021 5:42 pm

Re: OpenVPN Service doing nothing

Post by armeron » Sat Feb 20, 2021 7:17 am

Ok I have fixed this! Put everyting here and it works : C:\Program Files\OpenVPN\config-auto

Post Reply