User logs in but does not have access to internal addresses

This forum is for admins who are looking to build or expand their OpenVPN setup.
Forum rules
Please use the [oconf] BB tag for openvpn Configurations. See viewtopic.php?f=30&t=21589 for an example.
Post Reply
carloshn_91
OpenVpn Newbie
Posts: 1
Joined: Tue Jul 21, 2020 5:32 pm

User logs in but does not have access to internal addresses

Post by carloshn_91 » Tue Jul 21, 2020 5:42 pm

Good afternoon friends.

I have a problem related to OpenVPN, but I need to explain a little about the infrastructure I use.

I create the user in an AD (Windows Server 2012), free that user to use the VPN and use the user created when accessing OpenVPN. This is basically what is done.

However, some users have reported that after a certain time, the user logs in normally to OpenVPN, but no internal address is accessed.

The solution I found was to change the user's password for a new one.

For some reason, it seems that the password is accepted by OpenVPN, but it does not release access to internal addresses.

I have already tested users on other machines and the same problem happens.

I ruled out the expired password problem, because our environment setting is for the password never to expire.

The curious thing about this is that the users who reported this to me use Ubuntu.

Could you help me with this problem?

The version used is the OpenVPN Community

Thank you very much in advance.

User avatar
TinCanTech
OpenVPN Protagonist
Posts: 7584
Joined: Fri Jun 03, 2016 1:17 pm

Re: User logs in but does not have access to internal addresses

Post by TinCanTech » Tue Jul 21, 2020 6:02 pm

Ubuntu is probably NetworkManager ..

Post Reply