Connected to VPN but not getting response

This forum is for admins who are looking to build or expand their OpenVPN setup.
Forum rules
Please use the [oconf] BB tag for openvpn Configurations. See viewtopic.php?f=30&t=21589 for an example.
Post Reply
fourier54
OpenVpn Newbie
Posts: 1
Joined: Thu Mar 26, 2020 7:47 pm

Connected to VPN but not getting response

Post by fourier54 » Thu Mar 26, 2020 8:15 pm

I'm connecting with openvpn client for linux in a Fedora 31 machine to a OpenVPN network. I'm using the command

Code: Select all

sudo openvpn --config mandrade.ovpn --log log.txt --daemon
The connection is succesful, as after the connection, the log ends with the message

Code: Select all

Thu Mar 26 16:28:58 2020 Initialization Sequence Completed
The network interface appears correctly, and the routing table is updated accordingly. Ifconfig shows the new interface

Code: Select all

tun0: flags=4305<UP,POINTOPOINT,RUNNING,NOARP,MULTICAST>  mtu 1500
        inet 10.229.126.22  netmask 255.255.255.255  destination 10.229.126.21
        inet6 fe80::c1b0:c0cb:412b:6b95  prefixlen 64  scopeid 0x20<link>
        unspec 00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00  txqueuelen 100  (UNSPEC)
        RX packets 0  bytes 0 (0.0 B)
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
        TX packets 50  bytes 4098 (4.0 KiB)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0
and route -n gives

Code: Select all

0.0.0.0         192.168.1.1     0.0.0.0         UG    100    0        0 enp5s0
10.90.47.0      10.229.126.21   255.255.255.0   UG    0      0        0 tun0
10.229.126.1    10.229.126.21   255.255.255.255 UGH   0      0        0 tun0
10.229.126.21   0.0.0.0         255.255.255.255 UH    0      0        0 tun0
157.92.0.0      10.229.126.21   255.255.0.0     UG    0      0        0 tun0
172.16.0.0      10.229.126.21   255.240.0.0     UG    0      0        0 tun0
172.17.0.0      0.0.0.0         255.255.0.0     U     0      0        0 docker0
172.18.0.0      0.0.0.0         255.255.0.0     U     0      0        0 br-263158e6934d
192.168.1.0     0.0.0.0         255.255.255.0   U     100    0        0 enp5s0
192.168.122.0   0.0.0.0         255.255.255.0   U     0      0        0 virbr0
However, I can't connect to any host on the VPN, obtaining a timeout error every time. Using wget, git or browsing to any of the servers on the VPN gives a timeout error, even though they are correctly routed on the table. Inspecting on wirehark, I discovered that the TCP SYN packet is sent, but a reply is never received, and my computer keeps retransmiting.

From other networks it's possible to connect correctly to the VPN. Even in the computer I'm using, I can connect with gnome's VPN client. However, this client is not ideal for my, as it completly bridges my pc, while I want to use the VPN just to access some hosts, as openvpn's client allows.

User avatar
TinCanTech
OpenVPN Protagonist
Posts: 6687
Joined: Fri Jun 03, 2016 1:17 pm

Re: Connected to VPN but not getting response

Post by TinCanTech » Thu Mar 26, 2020 8:38 pm


Post Reply