SoftEther Authenticate/Decrypt error: Missing Payload

This forum is for admins who are looking to build or expand their OpenVPN setup.
Forum rules
Please use the [oconf] BB tag for openvpn Configurations. See viewtopic.php?f=30&t=21589 for an example.
Post Reply
deb_user
OpenVpn Newbie
Posts: 3
Joined: Wed Mar 14, 2018 5:14 pm

SoftEther Authenticate/Decrypt error: Missing Payload

Post by deb_user » Wed Mar 14, 2018 5:19 pm

Hello,

I have set up an OpenVPN server based on SoftEther VPN Server (Because i need IPSec too). Now when my Windows 10 Client with OpenVPN software is connecting, the connection gets established, but after a few second it gets disconnected again. The logfile Shows the following:

Code: Select all

Authenticate / Decrypt error: missing payload
Here is a part of the log entry

Code: Select all

Wed Mar 14 18:05:24 2018 MANAGEMENT: >STATE:1521047124,RECONNECTING,ping-restart,,,,,
Wed Mar 14 18:05:24 2018 Restart pause, 5 second(s)
Wed Mar 14 18:05:29 2018 WARNING: No server certificate verification method has been enabled.  See http://openvpn.net/howto.html#mitm for more info.
Wed Mar 14 18:05:29 2018 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]163.xxx.xxx.xxx:1194
Wed Mar 14 18:05:29 2018 Socket Buffers: R=[65536->65536] S=[65536->65536]
Wed Mar 14 18:05:29 2018 UDP link local: (not bound)
Wed Mar 14 18:05:29 2018 UDP link remote: [AF_INET]163.xxx.xxx.xxx:1194
Wed Mar 14 18:05:29 2018 MANAGEMENT: >STATE:1521047129,WAIT,,,,,,
Wed Mar 14 18:05:29 2018 MANAGEMENT: >STATE:1521047129,AUTH,,,,,,
Wed Mar 14 18:05:29 2018 TLS: Initial packet from [AF_INET]163.xxx.xxx.xxx:1194, sid=d961e1d8 b5a5700a
Wed Mar 14 18:05:29 2018 VERIFY OK: depth=0, CN=163.xxx.xxx.xxx, O=163.xxx.xxx.xxx, OU=163.xxx.xxx.xxx, C=US
Wed Mar 14 18:05:29 2018 Control Channel: TLSv1.2, cipher TLSv1.2 ECDHE-RSA-AES256-GCM-SHA384, 2048 bit RSA
Wed Mar 14 18:05:29 2018 [163.172.12.135] Peer Connection Initiated with [AF_INET]163.xxx.xxx.xxx:1194
Wed Mar 14 18:05:31 2018 MANAGEMENT: >STATE:1521047131,GET_CONFIG,,,,,,
Wed Mar 14 18:05:31 2018 SENT CONTROL [163.xxx.xxx.xxx]: 'PUSH_REQUEST' (status=1)
Wed Mar 14 18:05:31 2018 PUSH: Received control message: 'PUSH_REPLY,ping 3,ping-restart 10,ifconfig 10.20.30.13 10.20.30.14,dhcp-option DOMAIN online.net,dhcp-option DNS 10.20.30.1,route-gateway 10.20.30.14,redirect-gateway def1'
Wed Mar 14 18:05:31 2018 OPTIONS IMPORT: timers and/or timeouts modified
Wed Mar 14 18:05:31 2018 OPTIONS IMPORT: --ifconfig/up options modified
Wed Mar 14 18:05:31 2018 OPTIONS IMPORT: route options modified
Wed Mar 14 18:05:31 2018 OPTIONS IMPORT: route-related options modified
Wed Mar 14 18:05:31 2018 OPTIONS IMPORT: --ip-win32 and/or --dhcp-option options modified
Wed Mar 14 18:05:31 2018 Outgoing Data Channel: Cipher 'AES-256-CBC' initialized with 256 bit key
Wed Mar 14 18:05:31 2018 Outgoing Data Channel: Using 256 bit message hash 'SHA256' for HMAC authentication
Wed Mar 14 18:05:31 2018 Incoming Data Channel: Cipher 'AES-256-CBC' initialized with 256 bit key
Wed Mar 14 18:05:31 2018 Incoming Data Channel: Using 256 bit message hash 'SHA256' for HMAC authentication
Wed Mar 14 18:05:31 2018 Preserving previous TUN/TAP instance: Ethernet 2
Wed Mar 14 18:05:31 2018 Initialization Sequence Completed
Wed Mar 14 18:05:31 2018 MANAGEMENT: >STATE:1521047131,CONNECTED,SUCCESS,10.20.30.13,163.xxx.xxx.xxx,1194,,
Wed Mar 14 18:05:31 2018 Authenticate/Decrypt packet error: missing payload
Wed Mar 14 18:05:32 2018 Authenticate/Decrypt packet error: missing payload
Wed Mar 14 18:05:34 2018 Authenticate/Decrypt packet error: missing payload
Wed Mar 14 18:05:37 2018 Authenticate/Decrypt packet error: missing payload
Wed Mar 14 18:05:37 2018 Authenticate/Decrypt packet error: missing payload
Wed Mar 14 18:05:40 2018 Authenticate/Decrypt packet error: missing payload
Wed Mar 14 18:05:41 2018 [163.xxx.xxx.xxx] Inactivity timeout (--ping-restart), restarting
Wed Mar 14 18:05:41 2018 SIGUSR1[soft,ping-restart] received, process restarting
Wed Mar 14 18:05:41 2018 MANAGEMENT: >STATE:1521047141,RECONNECTING,ping-restart,,,,,
Wed Mar 14 18:05:41 2018 Restart pause, 5 second(s)
I have not found anything about this error, so what is this exaclty?

Best Regards

deb_user
OpenVpn Newbie
Posts: 3
Joined: Wed Mar 14, 2018 5:14 pm

Re: SoftEther Authenticate/Decrypt error: Missing Payload

Post by deb_user » Sat Mar 17, 2018 6:19 am

Does no one have an idea?

User avatar
TinCanTech
OpenVPN Protagonist
Posts: 4414
Joined: Fri Jun 03, 2016 1:17 pm

Re: SoftEther Authenticate/Decrypt error: Missing Payload

Post by TinCanTech » Sat Mar 17, 2018 1:42 pm

I suspect the problem is caused by SoftEther but I don't know why ..

I read some of the documentation and it looks like a problem with the SoftEther azure server
or something like that ..

deb_user
OpenVpn Newbie
Posts: 3
Joined: Wed Mar 14, 2018 5:14 pm

Re: SoftEther Authenticate/Decrypt error: Missing Payload

Post by deb_user » Sun Mar 18, 2018 8:08 am

Thank you for your Response. Finally I found the issue. You were right, it seems that the latest (RTM) version of SoftEther has a problem with the integrated OpenVPN Server. After i installed an earlier version, the error is not showing up again and everythink is working fine. :)

Post Reply