Safari not directed through tunnel?

Post Reply
martinh
OpenVpn Newbie
Posts: 1
Joined: Thu Oct 12, 2017 9:45 pm

Safari not directed through tunnel?

Post by martinh » Thu Oct 12, 2017 9:53 pm

Hi, I am having trouble connecting to my institutions VPN using OpenVPN on my iPad Pro running iOS 11. All seems to work fine: I imported the .ovpn profile into OpenVPN, entered my credentials and clicked "connect". It all seems to work fine and a small "VPN" icon appears in the status bar. However, Safari doesn't seem to be routed through the tunnel: I don't get access to the resources I should be able to access and, more to the point, the "bytes in" and "bytes out" counters in OpenVPN don't budge when I use Safari to browse the web. (Browsing does work fine though.) On the other hand, if I use the "WebSSH" ssh client, then I do see the local machines on my institution's network and OpenVPN does register traffic flowing through it.

I have very little experience with VPN's, so don't really know how to debug this further... Any ideas? FYI, the .ovpn profile I am using looks like this:

Code: Select all

remote xxx.xx.xx.xx
port 1194
proto udp
setenv CLIENT_CERT 0
dev tun
client
auth-user-pass
keepalive 10 60
<ca>
[...]
</ca>
Thanks a lot for any insight into this (for me) baffling matter!

User avatar
TinCanTech
OpenVPN Protagonist
Posts: 3336
Joined: Fri Jun 03, 2016 1:17 pm

Re: Safari not directed through tunnel?

Post by TinCanTech » Fri Oct 13, 2017 9:16 pm

martinh wrote:
Thu Oct 12, 2017 9:53 pm
I am having trouble connecting to my institutions VPN
Please inform your Institution's support channel.

Post Reply