Easy-RSA build-ca not working!

Support forum for Easy-RSA certificate management suite.
Post Reply
hmza2990
OpenVpn Newbie
Posts: 3
Joined: Tue Dec 21, 2021 11:55 pm

Easy-RSA build-ca not working!

Post by hmza2990 » Tue Dec 21, 2021 11:58 pm

Hello guys, hope you all are doing well. I don't know if this is the correct board to post this, this is my first time trying to install an OpenVPN server on a Windows machine, I followed some videos but I'm stuck at this point: "./easyrsa build-ca nopass", and I'm getting this error message: "Easy-RSA error: Missing or invalid OpenSSL Expected to find openssl command at: openssl".
I tried the next next command, but I'm getting the same error in all CA and keys commands.
I'm running the latest version of OpenVPN: 2.5.5, on a Windows Server 2012 R2 machine.
PS: I checked the OpenSSL tab during the installation.
PS2: I'm following this tutorial: https://www.youtube.com/watch?v=DFgJGIceNmw&ab_channel=NETVN
PS3: I can't use Linux as an alternative, I'm stuck with Windows! (smh)
Any solution? Thank you in advance.

User avatar
TinCanTech
Forum Team
Posts: 10713
Joined: Fri Jun 03, 2016 1:17 pm

Re: Easy-RSA build-ca not working!

Post by TinCanTech » Wed Dec 22, 2021 12:24 am

hmza2990 wrote:
Tue Dec 21, 2021 11:58 pm
I'm running the latest version of OpenVPN: 2.5.5
Install Easy-RSA Utilities from the Openvpn installer.

hmza2990
OpenVpn Newbie
Posts: 3
Joined: Tue Dec 21, 2021 11:55 pm

Re: Easy-RSA build-ca not working!

Post by hmza2990 » Wed Dec 22, 2021 1:00 am

All tho options are checked, including Easy-RSA.

User avatar
TinCanTech
Forum Team
Posts: 10713
Joined: Fri Jun 03, 2016 1:17 pm

Re: Easy-RSA build-ca not working!

Post by TinCanTech » Wed Dec 22, 2021 2:15 am


hmza2990
OpenVpn Newbie
Posts: 3
Joined: Tue Dec 21, 2021 11:55 pm

Re: Easy-RSA build-ca not working!

Post by hmza2990 » Wed Dec 22, 2021 2:39 am

Somebody on Reddit told me to run these commands without ./ and it managed to work but on my Windows 10 laptop. However, I'm still getting the same error on Windows Server 2012 R2!
Any idea?

User avatar
TinCanTech
Forum Team
Posts: 10713
Joined: Fri Jun 03, 2016 1:17 pm

Re: Easy-RSA build-ca not working!

Post by TinCanTech » Mon Jan 24, 2022 5:00 pm

hmza2990 wrote:
Tue Dec 21, 2021 11:58 pm
error message: "Easy-RSA error: Missing or invalid OpenSSL Expected to find openssl command at: openssl".
See the vars.example file.

Post Reply