Using Openvpn to connect to web server

Post Reply
godcandy
OpenVpn Newbie
Posts: 2
Joined: Sat Feb 25, 2012 12:05 am

Using Openvpn to connect to web server

Post by godcandy » Sat Feb 25, 2012 9:20 pm

I setup openvpn on my web server so that I can preform backups and upload data without having to connect and somewhat on the fly. I only have one problem, the client on my file server at the house disconnects almost every day. I want a 24x7 static connection. Any thoughts would be great.

Here is the log from the server when it disconnects:

2012-02-25 22:02:28-0600 [-] OVPN 1 OUT: 'Sat Feb 25 22:02:28 2012 <user>/<IP ADDRESS>:60966 TLS: soft reset sec=0 bytes=510920/0 pkts=8671/0'
2012-02-25 22:02:29-0600 [-] OVPN 1 OUT: 'Sat Feb 25 22:02:29 2012 <user>/<IP ADDRESS>:60966 VERIFY OK: depth=1, /CN=OpenVPN CA'
2012-02-25 22:02:29-0600 [-] OVPN 1 OUT: 'Sat Feb 25 22:02:29 2012 <user>/<IP ADDRESS>:60966 VERIFY OK: nsCertType=CLIENT'
2012-02-25 22:02:29-0600 [-] OVPN 1 OUT: 'Sat Feb 25 22:02:29 2012 <user>/<IP ADDRESS>:60966 VERIFY OK: depth=0, /CN=h4g'
2012-02-25 22:02:29-0600 [-] VPN Auth Failed: SESSION_ID not found (may have expired) [SESSION: Your session has expired, please reauthenticate]
2012-02-25 22:02:29-0600 [-] OVPN 1 OUT: 'Sat Feb 25 22:02:29 2012 MANAGEMENT: CMD 'client-deny 6 5 "AS auth failed" "SESSION: Your session has expired, please reauthenticate"''
2012-02-25 22:02:29-0600 [-] OVPN 1 OUT: 'Sat Feb 25 22:02:29 2012 MULTI: connection rejected: AS auth failed, CLI:SESSION: Your session has expired, please reauthenticate'
2012-02-25 22:02:29-0600 [-] OVPN 1 OUT: 'Sat Feb 25 22:02:29 2012 Delayed exit in 5 seconds'
2012-02-25 22:02:29-0600 [-] OVPN 1 OUT: 'Sat Feb 25 22:02:29 2012 SENT CONTROL [<user>]: 'AUTH_FAILED,SESSION: Your session has expired, please reauthenticate' (status=1)'
2012-02-25 22:02:29-0600 [-] OVPN 1 OUT: 'Sat Feb 25 22:02:29 2012 <user>/<IP ADDRESS>:60966 Control Channel: TLSv1, cipher TLSv1/SSLv3 DHE-RSA-AES256-SHA, 1024 bit RSA'
2012-02-25 22:02:34-0600 [-] OVPN 1 OUT: 'Sat Feb 25 22:02:34 2012 <user>/<IP ADDRESS>:60966 SIGTERM[soft,delayed-exit] received, client-instance exiting'

G

vojinle
OpenVpn Newbie
Posts: 2
Joined: Mon Mar 12, 2012 7:36 am

Re: Using Openvpn to connect to web server

Post by vojinle » Mon Mar 12, 2012 7:38 am

I'm having exectlu same problem - running 1.8.3
I asked the question on community chat (http://webchat.openvpn.org/) but haven't received any responses yet

You reported this 2 weeks ago - did you managed to find any solution?

JanJoh74
OpenVpn Newbie
Posts: 9
Joined: Thu Mar 15, 2012 12:50 am

Re: Using Openvpn to connect to web server

Post by JanJoh74 » Thu Mar 15, 2012 11:16 pm

What have you set "keepalive" to in your config? Try something like "keepalive 10 120"

Post Reply