Default root password

Post Reply
L_lefante
OpenVpn Newbie
Posts: 3
Joined: Mon Oct 08, 2018 11:20 pm

Default root password

Post by L_lefante » Mon Oct 08, 2018 11:22 pm

Hi,

I have just installed a virtual appliance and I am not able to login with the default credentials:

user : root
password : openvpnas

Any ideas?

Regards,

novaflash
I should be on the dev team.
Posts: 785
Joined: Fri Apr 13, 2012 8:43 pm

Re: Default root password

Post by novaflash » Tue Oct 09, 2018 6:24 am

Yeah, do this on the console instead of SSH.

L_lefante
OpenVpn Newbie
Posts: 3
Joined: Mon Oct 08, 2018 11:20 pm

Re: Default root password

Post by L_lefante » Wed Oct 10, 2018 10:14 pm

I am doing it at console. And it keeps giving me Login Incorrect message.

novaflash
I should be on the dev team.
Posts: 785
Joined: Fri Apr 13, 2012 8:43 pm

Re: Default root password

Post by novaflash » Thu Oct 11, 2018 6:36 am

Can you tell me which appliance exactly you have deployed?

L_lefante
OpenVpn Newbie
Posts: 3
Joined: Mon Oct 08, 2018 11:20 pm

Re: Default root password

Post by L_lefante » Thu Oct 11, 2018 1:07 pm

I understand it is the appliance for VMware ESXi.

I downloaded the OVA from here:
https://swupdate.openvpn.org/appliances/OAS_2.5.2.ova

This was according to this section in the openvpn site https://docs.openvpn.net/getting-starte ... ware-esxi/

In this section it says that the default credential are the one i specified before, however it is not working for me.

Regards,

novaflash
I should be on the dev team.
Posts: 785
Joined: Fri Apr 13, 2012 8:43 pm

Re: Default root password

Post by novaflash » Fri Oct 12, 2018 5:30 pm

I just launched it here just to be absolutely certain, but I need not have bothered. The data is correct. The username is root, the password is openvpnas. If you cannot login, that's a problem on your end, maybe keyboard layout or such. Try typing the password in the user field to see if anything looks off.

Post Reply