Bug in installation Openvpn official community edition latest version OpenVPN-2.5-beta1-amd64.msi?

Weekly dev snapshots are available for testing.
We talk about them here. Testing features in the dev snapshot helps the features make it to stable.
Forum rules
Please report your experience with testing branch. Include what you were using and how
If there is a problem, the more info the better!
Post Reply
User avatar
Blonde
OpenVpn Newbie
Posts: 5
Joined: Sat Aug 15, 2020 12:45 am

Bug in installation Openvpn official community edition latest version OpenVPN-2.5-beta1-amd64.msi?

Post by Blonde » Sat Aug 15, 2020 1:03 am

Hiya,



I have difficulty installing this openvon https://swupdate.openvpn.org/community/ ... -amd64.msi
Errors happening as https://prnt.sc/tzv7h3 and then this https://prnt.sc/tzv7is happening. :idea: :?:

OS: Windows 10 Pro x64 Workstation, latest update. Exploit detection disabled in OS.

I'd like to use TLS 1.3 and thus installing this particular version is important or me. May someone help me please?

Tnx and best of luck :)

User avatar
TinCanTech
OpenVPN Protagonist
Posts: 7790
Joined: Fri Jun 03, 2016 1:17 pm

Re: Bug in installation Openvpn official community edition latest version OpenVPN-2.5-beta1-amd64.msi?

Post by TinCanTech » Sat Aug 15, 2020 12:51 pm

Download it again and try again.

User avatar
Blonde
OpenVpn Newbie
Posts: 5
Joined: Sat Aug 15, 2020 12:45 am

Re: Bug in installation Openvpn official community edition latest version OpenVPN-2.5-beta1-amd64.msi?

Post by Blonde » Sat Aug 15, 2020 6:21 pm

TinCanTech wrote:
Sat Aug 15, 2020 12:51 pm
Download it again and try again.
Hiya @TinCanTech



Thanks. I reinstalled from the re-downloaded file and there is no luck as same error happening again and again from the screenshots above. I installed by https://swupdate.openvpn.org/community/ ... -Win10.exe and the installed succeed while stopping in the TuN/TAP section for a long while. I'm confirming I'm the Admin user of Windows 10 Pro x64 Workstation and I downloaded a fresh version of MS Windows 10 Pro x64 just from MS website and there is no bloatware in my system. I can confirm I have successfully installed the OpenVPN 2.4 version on my Windows 10 Pro x64 Workstation until before latest major MS upgrade/update version.

Code: Select all

Sat Aug 15 x:x:18 2020 NOTE: GetBestInterfaceEx returned error: Element not found.   (code=1168)
Sat Aug 15 x:x:18 2020 ROUTE6: default_gateway=UNDEF
Sat Aug 15 x:x:18 2020 open_tun
Sat Aug 15 x:x:18 2020 MANAGEMENT: Client disconnected
Sat Aug 15 x:x:18 2020 There are no TAP-Windows adapters on this system. You should be able to create a TAP-Windows adapter by going to Start -> All Programs -> TAP-Windows -> Utilities -> Add a new TAP-Windows virtual ethernet adapter.
Sat Aug 15 19:00:18 2020 Exiting due to fatal error
I see these https://prnt.sc/u05bd1 and https://prnt.sc/u05cx5 and https://prnt.sc/u05d4t in my Windows 10 Pro x64 Ethernet adapter section. I succeeded to run OpenVPN after running the https://swupdate.openvpn.org/community/ ... -Win10.exe once in my system and then I reinstalled the OpenVPN 2.5 and there is no luck in installation, the same issue on first post screenshots appears again and again forever.

May please advise me how shall I proceed now?


Tnx and best of luck

User avatar
TinCanTech
OpenVPN Protagonist
Posts: 7790
Joined: Fri Jun 03, 2016 1:17 pm

Re: Bug in installation Openvpn official community edition latest version OpenVPN-2.5-beta1-amd64.msi?

Post by TinCanTech » Sat Aug 15, 2020 6:36 pm

The version 2.5 of openvpn for windblows is a beta release and is bound to have issues. I have tested it myself and it does have issues, although my install did complete. I do not know why yours does not and can offer you no advice because I do not know.

For now, you will just have to wait until the release is made official.

gstreeter
OpenVpn Newbie
Posts: 2
Joined: Tue Aug 25, 2020 6:53 am

Re: Bug in installation Openvpn official community edition latest version OpenVPN-2.5-beta1-amd64.msi?

Post by gstreeter » Tue Aug 25, 2020 7:03 am

If you are primarily wishing to use the 2.5 beta because of TLS 1.3 support note that this was backported into the official release 2.4.9 and provides TLS 1.3 negotiation across platforms including Windows 10

I access my home OpenVPN 2.4.9 server running on a Raspberry Pi from Windows 10, IOS and Android clients all of which utilise the TLS 1.3 exchange as can be see in both the client and server logs

e.g. Windows 10 client log:

Code: Select all

Tue Aug 25 07:45:28 2020 OpenVPN 2.4.9 x86_64-w64-mingw32 [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [PKCS11] [AEAD] built on Apr 16 2020
Tue Aug 25 07:45:28 2020 Windows version 6.2 (Windows 8 or greater) 64bit
Tue Aug 25 07:45:28 2020 library versions: OpenSSL 1.1.1f  31 Mar 2020, LZO 2.10
Tue Aug 25 07:45:29 2020 Control Channel: TLSv1.3, cipher TLSv1.3 TLS_AES_256_GCM_SHA384, 384 bit EC, curve: secp384r1

Post Reply