Environment vars are not being resolved?

How to customize and extend your OpenVPN installation.
Post Reply
User avatar
NullDevice
OpenVPN User
Posts: 12
Joined: Sun Sep 11, 2011 11:33 pm

Environment vars are not being resolved?

Post by NullDevice » Sat Jan 12, 2019 9:53 pm

Hello!

Did anyone have the problem yet that on the windows openvpn client, the up and down scripts cannot resolve environment variables?

I mean i have a file called "up.bat" , and when i run it manually, everything is working fine.
When OpenVPN runs it after successful connect, then variables like %USERPROFILE% are treated like the string "%USERPROFILE%" and are not resolved.

I do have "script-security 3" in my config. I guess this is right?

My version is OpenVPN GUI (Windows) v 11.10.0.0

ND

User avatar
TinCanTech
OpenVPN Protagonist
Posts: 5254
Joined: Fri Jun 03, 2016 1:17 pm

Re: Environment vars are not being resolved?

Post by TinCanTech » Sat Jan 12, 2019 10:01 pm

Like Linux, Windows does not inherit your environment ..
The common way people discover this is because scripts do not have access to $PATH.

Although, that's only a guess ..

User avatar
NullDevice
OpenVPN User
Posts: 12
Joined: Sun Sep 11, 2011 11:33 pm

Re: Environment vars are not being resolved?

Post by NullDevice » Sun Jan 20, 2019 5:08 pm

Yes, seems its exactly that problem.
Is there are workaround? How do others use script with env.vars then normally?

User avatar
TinCanTech
OpenVPN Protagonist
Posts: 5254
Joined: Fri Jun 03, 2016 1:17 pm

Re: Environment vars are not being resolved?

Post by TinCanTech » Sun Jan 20, 2019 10:54 pm

NullDevice wrote:
Sun Jan 20, 2019 5:08 pm
Is there are workaround?
You mean, like a bug ?

Post Reply