Community Support Forum
 
  OpenVPN.net  •  Forum Index  •  FAQ  

It is currently Fri Apr 18, 2014 6:10 pm


Forum rules


If you would like help, here is a few things you will want to do in order to help us help you.

**Post your configs from client and server, without comments. you can strip comments in linux/bsd with something like this:
grep -vE '^#|^;|^$' server.conf
**Tell us your goal.
**If you are having problems connecting, post your logfiles from server and client after using verb 4 in both configs


Also, there are 2 things you should be aware of:

**Sometimes you cannot avoid tunneling over tcp, but if you can avoid it, DO. Why TCP Over TCP Is A Bad Idea: http://sites.inka.de/~bigred/devel/tcp-tcp.html
**You ONLY want to use dev tap if you are tunneling layer2 traffic, if you are using IP traffic you want tun. If you are using tap only for windows file sharing, look into running a WINS server instead.



Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 
 Some problems with Windows 8.1 Preview 
Author Message
 Post subject: Some problems with Windows 8.1 Preview
PostPosted: Wed Jun 26, 2013 11:35 pm 
OpenVpn Newbie

Joined: Sat Feb 05, 2011 9:24 am
Posts: 8
Hi, I installed Windows 8.1 today and after that, I have some touble with my openVPN.

The first was, all TAP-devices a removed. Okay, run the delete & add TAP script and this "problem" was solved.

But for the secon one, i have no idea. After a reboot, i can connect to my server and all is okay. But if i disconnect and try to connect later, nothing happens. The status shows nothing and in the log, i found only this:
Code:
Thu Jun 27 01:10:38 2013 OpenVPN 2.3.2 x86_64-w64-mingw32 [SSL (OpenSSL)] [LZO] [PKCS11] [eurephia] [IPv6] built on Jun  3 2013
Thu Jun 27 01:10:38 2013 ERROR: could not not read Management password from stdin
Thu Jun 27 01:10:38 2013 Exiting due to fatal error


The config is:
Code:
client
dev tun
proto udp6
remote  2001:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx:xxxx:910a:bcde 1195
resolv-retry infinite
nobind
persist-key
persist-tun
ca  "C:\\Program Files\\OpenVPN\\config\\usvpn\\ca.crt"
cert  "C:\\Program Files\\OpenVPN\\config\\usvpn\\midgard.crt"
key  "C:\\Program Files\\OpenVPN\\config\\usvpn\\midgard.key"
comp-lzo
cipher AES-256-CBC
# Silence repeating messages
;mute 20


Has anybody any idea?

Thanks and sorry for my english.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Some problems with Windows 8.1 Preview
PostPosted: Wed Jun 26, 2013 11:56 pm 
OpenVpn Newbie

Joined: Sat Feb 05, 2011 9:24 am
Posts: 8
No Edit-Button?

It's look like a (new?) problem with the GUI. I can start my vpn-connections from commandline without any problems.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Some problems with Windows 8.1 Preview
PostPosted: Thu Jun 27, 2013 4:05 pm 
OpenVpn Newbie

Joined: Thu Jun 27, 2013 4:03 pm
Posts: 1
I can confirm this issue.
Trying openVPN GUI 2.3 on Windows 8.1
GUI does not work, Administrator CMD command line works.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Some problems with Windows 8.1 Preview
PostPosted: Tue Jul 16, 2013 3:30 am 
OpenVPN User

Joined: Tue Jul 16, 2013 3:29 am
Posts: 10
I have same problem on my Windows 8.1 Preview.
The GUI works sometimes. Most of the time, it doesn't.
Running by cmd is ok.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Some problems with Windows 8.1 Preview
PostPosted: Tue Jul 16, 2013 4:18 am 
OpenVPN User

Joined: Tue Jul 16, 2013 3:29 am
Posts: 10
Running OVN GUI in Windows 7 compatibility mode is ok too.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Some problems with Windows 8.1 Preview
PostPosted: Wed Jul 17, 2013 7:41 am 
OpenVpn Newbie

Joined: Wed Jul 17, 2013 7:38 am
Posts: 2
The Windows 7 compat mode does not work for me either on Windows 8.1, however using the administrative terminal works fine. So it seems to be a UI bug only, not prompting me for the Private Key Password.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Some problems with Windows 8.1 Preview
PostPosted: Tue Jul 30, 2013 10:19 am 
OpenVpn Newbie

Joined: Tue Jul 30, 2013 9:38 am
Posts: 1
same here windows 8.1 preview x86_64 - openvpn 2.3.2

windows 7 compatibility mode does not work for me.

running "openvpn connection.ovpn" from admin command prompt works fine.

Just tested as I was typing this and the gui worked! Disconnect and try again, failed. It is the first and only time it has worked so far. Below is the usual log response.

Code:
OpenVPN 2.3.2 x86_64-w64-mingw32 [SSL (OpenSSL)] [LZO] [PKCS11] [eurephia] [IPv6] built on Jun  3 2013
ERROR: could not not read Management password from stdin
Exiting due to fatal error


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Some problems with Windows 8.1 Preview
PostPosted: Fri Aug 02, 2013 4:22 am 
OpenVpn Newbie

Joined: Fri Aug 02, 2013 4:21 am
Posts: 1
I also had this problem on my computer. The VPN was trying to use the network card wrong, I uninstalled the other virtual network cards and begin work


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Some problems with Windows 8.1 Preview
PostPosted: Fri Aug 30, 2013 9:26 pm 
OpenVpn Newbie

Joined: Fri Aug 30, 2013 9:24 pm
Posts: 1
I've had many different problems with different versions of OpenVPN on 8.1. I tried everything I could find documentation on to get things working at least in OpenVPN gui and rarely had success. However! I have found that OpenVPN Portable works 100% reliably for me on Windows 8.1. Hope this saves someone some time.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Some problems with Windows 8.1 Preview
PostPosted: Tue Sep 10, 2013 3:07 pm 
OpenVpn Newbie

Joined: Tue Sep 10, 2013 3:05 pm
Posts: 1
I can confirm this; oddly enough it seems to connect just fine after several failed attempts.
On another note, although this may be unrelated - I have also noticed that the default order of DNS resolution (in advanced network settings) no longer puts the TAP interface at the top after installation.


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Some problems with Windows 8.1 Preview
PostPosted: Fri Nov 22, 2013 12:13 pm 
OpenVpn Newbie

Joined: Fri Nov 22, 2013 12:12 pm
Posts: 1
check registry UAC:

reg.exe query HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v EnableLUA

if 1 please change it to 0


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Some problems with Windows 8.1 Preview
PostPosted: Thu Dec 05, 2013 7:04 pm 
OpenVpn Newbie

Joined: Thu Dec 05, 2013 7:02 pm
Posts: 2
can you try the following patch https://github.com/chipitsine/openvpn/commit/3987bd0e035b653a5017c5eccbd54eaf22746852 ?
or compiled binaries from http://openvpn.skbkontur.ru/beta/ ?


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Some problems with Windows 8.1 Preview
PostPosted: Wed Dec 11, 2013 5:21 am 
OpenVpn Newbie

Joined: Wed Dec 11, 2013 5:18 am
Posts: 1
chipitsine wrote:

Haven't solved the problem


Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Some problems with Windows 8.1 Preview
PostPosted: Sun Dec 29, 2013 7:21 am 
OpenVpn Newbie

Joined: Sun Dec 29, 2013 7:17 am
Posts: 1
Location: Wilmington, DE
I'm having the same problem with Win 8.1 64 bit and current OVPN client (both GUI & admin cmd.) Same setup worked fine on Win 8.0. Tried removing/reinstall - no change. Portable client is functional (although doesn't seem to do a good job of closing the connection.)


Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 


 Who is online 

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  


phpBB SEO
[ Time : 0.200s | 14 Queries | GZIP : On ]

 
Index  |  FAQ


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group