topology subnet does not work

chriscde
OpenVpn Newbie
Posts: 2
Joined: Wed Mar 08, 2017 7:59 am

topology subnet does not work

Postby chriscde » Wed Mar 08, 2017 9:06 am

I am trying to get the VPN working on mobile devices in my company, and i stumbled upon a problem.
We are using the Iphone app OpenVPN Connect.
The problem is that when i try to connect (using the same configuration as on PC, i get this error:

2017-03-07 11:20:06 ----- OpenVPN Start -----
OpenVPN core 3.1.2 ios arm64 64-bit built on Dec 5 2016 12:50:25
2017-03-07 11:20:06 Frame=512/2048/512 mssfix-ctrl=1250
2017-03-07 11:20:06 UNUSED OPTIONS
2 [topology] [subnet]
3 [link-mtu] [1472]
4 [mssfix] [1472]
5 [tls-client]
6 [pull]
9 [verify-x509-name] [C=DE, ST=Bayern, L=Pfaffenhofen, O=exentra GmbH, CN=vpn.exentra....]
10 [resolv-retry] [infinite]
11 [nobind]
17 [push] [topology subnet]
18 [script-security] [2]
19 [verb] [3]

2017-03-07 11:20:06 EVENT: RESOLVE
2017-03-07 11:20:07 Contacting 93.189.174.238:1194 via UDP
2017-03-07 11:20:07 EVENT: WAIT
2017-03-07 11:20:07 SetTunnelSocket returned 1
2017-03-07 11:20:07 Connecting to [vpn.exentra.de]:1194 (93.189.174.238) via UDPv4
2017-03-07 11:20:07 EVENT: CONNECTING
2017-03-07 11:20:07 Tunnel Options:V4,dev-type tun,link-mtu 1558,tun-mtu 1500,proto UDPv4,comp-lzo,cipher AES-256-CBC,auth SHA1,keysize 256,key-method 2,tls-client
2017-03-07 11:20:07 Creds: UsernameEmpty/PasswordEmpty
2017-03-07 11:20:07 Peer Info:
IV_GUI_VER=net.openvpn.connect.ios 1.1.1-212
IV_VER=3.1.2
IV_PLAT=ios
IV_NCP=2
IV_TCPNL=1
IV_PROTO=2
IV_LZO=1
IV_AUTO_SESS=1

2017-03-07 11:20:07 NET Internet:ReachableViaWWAN/WR t------
2017-03-07 11:20:07 VERIFY OK: depth=1
cert. version : 3
serial number : 01
issuer name : C=DE, ST=Bayern, L=Pfaffenhofen, O=exentra GmbH, CN=ca.exentra.de, emailAddress=info@exentra.de
subject name : C=DE, ST=Bayern, L=Pfaffenhofen, O=exentra GmbH, CN=ca.exentra.de, emailAddress=info@exentra.de
issued on : 2013-03-05 00:00:00
expires on : 2021-03-04 23:59:59
signed using : RSA with SHA1
RSA key size : 2048 bits
basic constraints : CA=true

2017-03-07 11:20:07 VERIFY OK: depth=0
cert. version : 3
serial number : 11
issuer name : C=DE, ST=Bayern, L=Pfaffenhofen, O=exentra GmbH, CN=ca.exentra.de, emailAddress=info@exentra.de
subject name : C=DE, ST=Bayern, L=Pfaffenhofen, O=exentra GmbH, CN=vpn.exentra.de, emailAddress=info@exentra.de
issued on : 2016-03-07 00:00:00
expires on : 2018-03-06 23:59:59
signed using : RSA with SHA1
RSA key size : 2048 bits
basic constraints : CA=false

2017-03-07 11:20:08 SSL Handshake: TLSv1.0/TLS-DHE-RSA-WITH-3DES-EDE-CBC-SHA
2017-03-07 11:20:08 Session is ACTIVE
2017-03-07 11:20:08 EVENT: GET_CONFIG
2017-03-07 11:20:08 Sending PUSH_REQUEST to server...
2017-03-07 11:20:08 OPTIONS:
0 [route-gateway] [192.168.50.1]
1 [route] [192.168.30.0] [255.255.255.0]
2 [route] [192.168.99.0] [255.255.255.0]
3 [route] [172.16.0.0] [255.255.0.0]
4 [route] [remote_host] [255.255.255.255] [net_gateway]
5 [route] [93.189.174.232] [255.255.255.248]
6 [ping] [3]
7 [ping-restart] [12]
8 [ifconfig] [192.168.50.16] [255.255.255.0]

2017-03-07 11:20:08 PROTOCOL OPTIONS:
cipher: AES-256-CBC
digest: SHA1
compress: LZO
peer ID: -1
2017-03-07 11:20:08 EVENT: ASSIGN_IP
2017-03-07 11:20:08 TUN Error: tun_prop_error: ifconfig addresses are not in the same /30 subnet (topology net30)
2017-03-07 11:20:08 EVENT: TUN_SETUP_FAILED tun_prop_error: ifconfig addresses are not in the same /30 subnet (topology net30) [ERR]
2017-03-07 11:20:08 EVENT: DISCONNECTED
2017-03-07 11:20:08 Client exception in transport_recv: tun_exception: not connected
2017-03-07 11:20:08 Raw stats on disconnect:
BYTES_IN : 4163

BYTES_OUT : 3420
PACKETS_IN : 41
PACKETS_OUT : 41
TUN_SETUP_FAILED : 1
2017-03-07 11:20:08 Performance stats on disconnect:
CPU usage (microseconds): 214557
Network bytes per CPU second: 35342
Tunnel bytes per CPU second: 0
2017-03-07 11:20:08 EVENT: DISCONNECT_PENDING
2017-03-07 11:20:08 ----- OpenVPN Stop ——

Can anyone help me with that?

Best regards,
C

User avatar
TinCanTech
OpenVPN Protagonist
Posts: 2113
Joined: Fri Jun 03, 2016 1:17 pm

Re: topology subnet does not work

Postby TinCanTech » Wed Mar 08, 2017 1:00 pm

It would appear that the Iphone app OpenVPN Connect does not support --topology subnet ..


Return to “OpenVPN Connect (iOS)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest