Save username only and prompt for password

How to customize and extend your OpenVPN installation.
rseiler
OpenVPN User
Posts: 32
Joined: Sat Feb 09, 2013 9:10 pm

Re: Save username only and prompt for password

Postby rseiler » Fri Dec 02, 2016 9:25 pm

What's the trick? I just tried it with the newly-posted 2.4 RC1, which I see in the release notes has "Support for username-only auth file," but when I removed the PW from my file and tried making a connection, I got the usual immediate "Connection has failed" (same as what I get with 2.3). The log reads "Failed retrieving username or password."

Somewhere a while back I read that the end of the auth file needs to have a blank line, but that didn't work either.

rseiler
OpenVPN User
Posts: 32
Joined: Sat Feb 09, 2013 9:10 pm

Re: Save username only and prompt for password

Postby rseiler » Sat Dec 17, 2016 7:12 pm

RC2 is out now. No change.

@TiTex, still waiting on you to clear up specifically how it's done.

User avatar
TinCanTech
I should be on the dev team.
Posts: 1890
Joined: Fri Jun 03, 2016 1:17 pm

Re: Save username only and prompt for password

Postby TinCanTech » Sat Dec 17, 2016 9:34 pm

rseiler wrote:RC2 is out now. No change
It works as expected ..

--auth-user-pass useronly.txt
useronly.txt
username

rseiler
OpenVPN User
Posts: 32
Joined: Sat Feb 09, 2013 9:10 pm

Re: Save username only and prompt for password

Postby rseiler » Sat Dec 17, 2016 9:46 pm

There's some other variable, because that's how I've been trying it. It quickly comes back with the error I mentioned a couple message ago.

User avatar
TinCanTech
I should be on the dev team.
Posts: 1890
Joined: Fri Jun 03, 2016 1:17 pm

Re: Save username only and prompt for password

Postby TinCanTech » Sat Dec 17, 2016 11:23 pm

rseiler wrote:There's some other variable, because that's how I've been trying it
There is some other variable because it works fine if done correctly.

rseiler wrote:It quickly comes back with the error I mentioned a couple message ago.
rseiler wrote:I got the usual immediate "Connection has failed" (same as what I get with 2.3). The log reads "Failed retrieving username or password."
Sure ..

Please read this:
HOWTO: Request Help !

Then start a detailed thread in the appropriate place, thanks.


Return to “Scripting and Customizations”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest